Inspiration

Vi hjælper dig hele vejen

Få inspiration til GRASSY™

GRASSY™ er meget nem at tilslutte din robotplæneklipper og kan bruges på utallige måder. Den erstatter hjemmelavede løsninger med korrespondance afbrydere mv. Her har vi samlet et overblik over nogle af de muligheder du har med vores innovative områdeskifter. Vi starter med dem alle kan klare og slutter med de lidt mere avancerede tilslutninger.

Den simple

Sværhedsgrad 🔵⚪⚪⚪⚪

Man opretter et område i græsplænen, hvor klipning kan vælges til eller fra vha. en GRASSY™. En ny alternativ kanttråd føres udenom forhindringen og møder den almindelige kanttråd længere fremme. Se vores hjælpe video her.

GRASSY™ funktionen: Man kan vælge klipning af område ①+② eller ① alene.

Typiske anvendelsesmuligheder:

 • Under frugttræer
 • Ved badebassiner og legeområder
 • Under tørresnoren, der hænger ind over plænen
 • Steder hvor havemøbler eller tæpper lægges på plænen i perioder
 • Parkeringsområder på plænen til f.eks. campingvogn eller ekstra bil
 • Problemområder f.eks. stejle eller våde områder, som kun skal slås når forholdene tillader det.
 • og mange flere
provider

Den almindelige Ø

Sværhedsgrad 🔵🔵⚪⚪⚪

Man opretter et Ø-område i græsplænen, hvor klipning kan vælges til eller fra vha. en GRASSY™. Kanttråden der føres ind til øen og tilbage igen må ikke krydses og skal ligge tæt, så robotten kan passere hen over dem (se evt. brugervejledningen for din robotplæneklipper). GRASSY™ monteres der hvor Ø-en kobles på tråden ved yderkanten.

GRASSY™ funktionen: Man kan vælge klipning af område ① alene eller inkludere øen, således at ①+② klippes.

Typiske anvendelsesmuligheder:

 • Under frugttræer
 • Omkring forårsblomster i plænen
 • Steder hvor havemøbler eller tæpper lægges på plænen i perioder
 • med flere

NB. Guide wires for robotplæneklippere fra Husqvarna og Gardena må ikke krydse øen, så kan robotplæneklipperen ikke finde hjem, hvis område ② er ekskluderet og guide wiren ’fanges’ på modsatte side af denne.

provider

En Ø i Øen

Sværhedsgrad 🔵🔵🔵⚪⚪

Dette er en variation af ’Den almindelige Ø’. Her har man i forvejen en Ø omkring f.eks. et æbletræ, så robotplæneklipperen ikke støder ind i træet hele tiden. Med sin GRASSY™ opretter man et Ø-område udenom den eksisterende Ø. Her kan klipning til- eller fravælges efter behov.

Kanttrådene der føres ind til øerne og tilbage igen må parvis ikke krydses og skal ligge tæt, så robotten kan passere hen over dem (se evt. brugervejledningen for din robotplæneklipper). GRASSY™ monteres der hvor Ø-en kobles på tråden ved yderkanten et sted før kanttråden til den indre ø.

GRASSY™ funktionen: Man kan vælge klipning af område ① alene eller inkludere den ydre ø, således at ①+② klippes.

Typiske anvendelsesmuligheder:

 • Under frugttræer
 • Omkring nedgravede trampoliner, hvor man ønsker et valgbart område, hvor sko og tøj ofte efterlades 😊
 • og andre specielle designs

NB. Guide wires for robotplæneklippere fra Husqvarna og Gardena må ikke krydse øen, så kan robotplæneklipperen ikke finde hjem, hvis område ② er ekskluderet og guide wiren ’fanges’ på modsatte side af denne.

provider

Manuel balancering af klippezoner

Sværhedsgrad 🔵🔵🔵⚪⚪

Med denne variation kan man tvinge robotplæneklipperen til at fokusere på en del af plænen i bestemte perioder og hele plænen i andre perioder.

Dette kan være en billig løsning, hvis robotplæneklipperen er for lille til det plæneareal den skal slå.

GRASSY™ funktionen: Zone ① er altid inkluderet i klippeområdet, men man kan periodevis tilvælge enten zone ② eller ③, eller tilvælge både zone ② og ③.

Typiske anvendelsesmuligheder:

 • Hvis robotplæneklipperens klippekapacitet er i underkanten i forhold til plænearealet.
 • Hvis man har en meget lang kanttråd til en mindre plæne, vil nogle robotplæneklippere bruge for meget tid på at køre ud og hjem langs kanttråden i stedet for at klippe selve plænen. Det kan give kørespor og ringe udnyttelse af robottens klippekapacitet.
 • Hvis der er flere smalle passager i ens plæne, kan robotplæneklipperen have svært ved at balancere klipningen i zonerne af sig selv. Det bevirker at den har svært ved at holde græsset pænt i de fjerneste afkroge uden at man øger klippetiden betydeligt.
 • Hvis man eksempelvis ikke ønsker græsset slået i forhaven når man er væk fra hjemmet, men ønsker at robotplæneklipperen kommer hurtigt over det, når man er hjemme igen.
 • Hvis robotplæneklipperen ikke balancerer klipningen tilfredsstillende af sig selv.
provider

Klip og find selv hjem område

Sværhedsgrad 🔵🔵🔵🔵⚪

Nu bliver det mere nørdet og lidt afhængigt af hvordan netop din robotplæneklipper arbejder. Det kræver at du kender din robotplæneklippers rutiner og eksperimenterer lidt med indsnævringens bredde og evt. udformning.

Man tager udgangspunkt i ’Den simple’ eller ’Den almindelige Ø’ og laver en indsnævring af passagen til en underzone. På den måde vil man gøre det umuligt eller meget usandsynligt at robotplæneklipperen finder den meget snævre passage til den anden zone, når den er sat til at arbejde i et af områderne.

GRASSY™ funktionen: Når GRASSY-området er ekskluderet er passagen mellem zone ① og ② indsnævret og dermed tvinger man robotklipperen til at blive i sin zone. F.eks. hvis den er løftet ind i zone ②. Efter klipning af denne kan den selv finde til ladestationen. Efter opladnings startes klipning i zone ①.

Typiske anvendelsesmuligheder:

 • Hvis man har et område af plænen som i perioder kun skal slås når robotplæneklipperen manuelt placeres i området. I andre perioder er dette område fuldt integreret i plænen.
 • Hvis man ønsker kantklip i zone ②, men ikke ønsker midten af zonen klippet.
 • Samt andre specielle ønsker

NB. Guide wires for robotplæneklippere fra Husqvarna og Gardena må ikke række ind i zone ②.

provider

Hvis du har lavet en smart tilslutning af din GRASSY™, som vi har glemt i vores overblik, hører vi meget gerne fra dig.